••• Objednávky z e-shopu vybavujeme priebežne ••• Z dôvodu spracovania záverečných prác sú predajne otvorené v obmedzenom režime •••

CD - Špeciálne prepravy

Miroslav Tomek, Júlia Mihoková Jakubčeková


 

Rok vydania:2017
Fakulta / útvar:FBI
Typ publikácie:Skriptá

Materiálové číslo: 401512
ISBN: 978-80-554-1395-2
skladom20+

Cena: 3.60 EUR s 20% DPH

ks

Skriptá poskytujú vybrané základné informácie o špeciálnych prepravách. Autori sa zamerali  na problematiku prepráv spojených so záchrannými prácami (špecifická preprava zranených osôb pri nehodách alebo mimoriadnych udalostiach), s tým spätá aj preprava pomocou  prostriedkov záchrannej  zdravotnej služby a vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. Autori špecifikovali problematiku prepravy zvierat, ľudských pozostatkov a ostatkov. Skriptá sa venujú aj riešeniu špeciálnych prepráv v oblasti nadrozmerných a nadmerných  nákladov, odpadov, nebezpečného tovaru, skaziteľných potravín a vedľajších živočíšnych produktov, ktorých požiadavky a špecifikácie sú spomínané  v druhej časti skrípt.

Skriptá sú určené študentom Fakulty bezpečnostného inžinierstva Žilinskej univerzity, ale aj študentom rôznych typov škôl a študentom  celoživotného vzdelávania, ktorých štúdium je zamerané na problematiku špeciálnych prepráv. Ďalej je určená zamestancom verejnej správy a širokej verejnosti, ktoré sa zaujímajú o problematiku špecifických druhov prepráv.

Špeciálne prepravy sa v podmienkach Slovenskej republiky používajú v rôznych odvetviach od záchrany osôb až po prepravu  vedľajších živočíšnych  produktov. Tieto prepravy sa vyznačujú  v porovnaní  s ostatnými prepravami určitými osobitosťami. K najvýznamnejším možno zaradiť vyššie požiadavky na osoby, ktoré realizujú túto prepravu,  vybavenosť a vyššie nároky na používané dopravné prostriedky, ale ja na špecifiká prepravovaných osôb.

Použitie špeciálnej prepravy je o to zložitejšie, že je vykonávaná v každodennej cestnej premávke  a ďalej činnosti spojené s prepravou predstavujú  určitý stupeň nebezpečenstva poškodenia zdravia  osôb a zvierat  ( v niektorých prípadoch aj ich usmrtenie), nebezpečenstvo výbuchu, požiaru, zamorenia prostredia a pod. Z uvedeného dôvodu je aj zaradená časť, ktorá  pojednáva  o záchranných prácach.

Skriptá obsahujú  základné informácie o vybraných základoch záchranných prác a ďalej o vybraných druhoch špeciálnych prepráv.

Obsah publikácie

Upozornenie: Pre tento tovar nie je možné zvoliť spôsob dopravy Osobný odber EDIS - blok HB

košík
0.00 EUR