••• Objednávky z e-shopu vybavujeme priebežne ••• V utorok 2.4.2024 budú obe predajne ZATVORENÉ •••

Nepriaznivé vplyvy na elektrizačnú sústavu Návody na cvičenia

Alena Otčenášová, Michal Reguľa


 

Rok vydania:2016
Fakulta / útvar:FEIT
Typ publikácie:Skriptá
Väzba:Brožovaná
Počet strán:87

Materiálové číslo: 401435
ISBN: 978-80-554-1264-1
skladom20+

Cena: 7.70 EUR s 10% DPH

ks

Skriptá Nepriaznivé vplyvy na elektrizačnú sústavu - zbierka príkladov sú určené pre študentov inžinierskeho študijného programu Elektroenergetika študijného odboru Elektrotechnika pre prípravu  a obsolvovanie cvičení a laboratórnych  meraní z predmetu Nepriaznivé vplyvy na elektrizačnú  sústavu. Zároveň môžu slúžiť aj pre iných záujemcov  riešiacich problematiku kvality napätia v elektrických sieťach.

Skriptá sú  sú zostavené v súlade s osnovou predmetu Nepriaznivé vplyvy  na elektrizačnú sústavu a hlavne  precvičjú, dopĺňajú  a tiež aj rozširujú  látku prednášanú  v rámci tohto predmetu.

U študentov sa predpokladajú znalosti s teoretickej elektrotechniky, elektrického merania, z prenosu elektrickej  energie  a samozrejme  učiva z predmetu. Tiež sa predpokladá  znalosť bežných meracích prístrojov  a ovládanie práce  s nimi, ako aj základných meracích metód. Na cvičeniach sa vo veľkej  miere vyžaduje samostatná práca. Zadávanie úloh na cvičeniach pri výučbe sa realizuje  tak, aby jednotlivé časti na sebanadväzovali. Po precvičení si jednotlivých  kapitol prepočítaním príkladov sa zvyčajne píše kontrolná práca zameraná na overenie zvládnutia príslušnej problematiky. Výsledok kontrolnej práce sa započítava do celkového  hodnotenia absolvovaného predmetu.

V skriptách sú okrem vyriešených príkladov uvedené ďalšie  nevyriešené  príklady na precvičenie. Pri týchto príkladoch sú čitateľovi k dispozícii konečné  výsledky.

V skriptách  sa používa označovanie veličín v súlade s STN 01  6910 Pravidlá písania a úpravy písomností,  normou STN  EN  ISO  80 000-2 z roku 2013 s názvom Veličiny  a jednotky a so zaužívanou praxou v danej  disciplíne. Samozreme  sú v každej kapitole presne definované všetky použité  označenia, premenné a ich rozmery.

Kapitoly 5.2 a 5.3  ohľadne problematiky merania harmonických zložiek a poklesov napätia  spracoval Ing. mochal Reguľa, PhD., ktorý sa podieľal  na zostavení  a realizovaní  uvedených laboratórnych  meraní v priestoroch  Katedry výkonových  elektrotechnických systémov EF ŽU v Žiline. Ostatné kapitoly sú výsledkom spolupráce obidvoch autorov.

Obsah publikácie

Upozornenie: Pre tento tovar nie je možné zvoliť spôsob dopravy Osobný odber EDIS - blok HB

košík
0.00 EUR