••• Objednávky z e-shopu vybavujeme priebežne ••• Obe predajne sú otvorené •••

Obchodné a finančné riadenie podniku v cestnej doprave a zasieľateľstve

Adela Poliaková, Miloš Poliak


 

Rok vydania:2013
Fakulta / útvar:FPEDaS
Typ publikácie:Vysokoškolská učebnica
Väzba:Pevná
Počet strán:354

Materiálové číslo: 401138
ISBN: 978-80-554-0748-7
skladom20+

Cena: 11.00 EUR s 10% DPH

ks

     Vedenie podniku so sebou od začiatku prináša mnohé otázniky. Pre sektor  služieb je pôsobenie na trhu  podmienené  neustálym sledovaním častých legislatívnych zmien a obchodných  podmienok, ktoré sa menia oveľa dynamickejšie ako podmienky výrobných podnikov. Ešte pred začiatkom podnikania  je nevyhnutné uvažovať nad potrebným objemom kapitálu, a to neilen pre začiatok, ale i ďalšie obdobia pôsobenia podniku. tento finančný aspekt riadenia podniku je vysoko závislý  od celkového fungovania finančného trhu v podmienkach danej krajiny. A preto tento trhový sektor  podlieha nielen každoročným, ale i medziročným zmenám, ktorým sa podnik musí prispôsobiť bez ohľadu na to, či sú zmeny pre neho priaznivé alebo nie.

     Aplikácia vhodných  postupov finančného plánovania, stratégie a riadenia môže byť pre podnik nástrojom, ako plynulejšie zvládne problémy, ktoré so sebou prináša finančná prax. Podmienkou je však ich poznanie, správna interpretácia a predikcia v nadväznosti na známe skutočnosti - reálne údaje o podniku, zdroje z účtovníctva či prieskumov trhu. Získavanie externých údajov je podmienené obchodnou politikou  podniku a v neposlednom rade  obchodnými podmienkami  na trhu, ktoré obmedzujú špecifické  právne predpisy..

     Po niekoľkých rokoch existencie predmetu obchodné a finančné riadenie podniku sa pri riadení podnikov cestnej dopravy či zasielateľstva v praxi vyskytujú. Je zhrnutím našich skúseností s vyučovaním tohto predmetu i poznatkov, ktoré sme štúdiom v praxi nadobudli.

     Je našim želaním, aby Vám táto učebnica priniela  nielen vedomosti teoretické, ale aj rozšírenie vedomostí praktického charakteru, ktoré bude využívať vo svojom budúcom povolaní.

     Hospodárska súťaž, predovšetkým v oblasti služieb, je veľmi dynamická. Veríme, že aj pomocou tejto vysokoškolskej učebnice  ju budete úspešne zvládať a na základe  svojich praktických  znalostí nám dáte vedieť vaše nové návrhy a pripomienky na skvalitnenie jej obsahu, ale aj obsahu predmetu Obchodné a finančné riadenie podniku.

     Z hľadiska profesionálneho zamerania je táto učebnica orientovaná na problematiku riadenia podnikov cestnej dopravy a zasielateľstva, nie je však vylúčené jej použitie i v prípade podnikov iného zamerania.

Obsah publikácie

Upozornenie: Pre tento tovar nie je možné zvoliť spôsob dopravy Osobný odber EDIS - blok HB

košík
0.00 EUR